Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Levelek


Levél Kutasi Lászlótól Vértes Juditnak

Az eredeti szöveg letölthető pdf-ben


Kezit csókolom

Örömmel értesültem - Járosi Marci - könyve megjelenéséről, melyben édesapjának - nekünk Vértes TANÁR ÚRNAK - állít emléket.
Szeretném, ha megtisztelne és a címemre küldene egy példányt. Az árat az Ön címére küldöm.
Közelgő Karácsonyi Ünnepek alkalmából kívánok áldásos szép, szeretetteljes napokat.

Tisztelettel:
Kutasi László
IV. ás öregdiák

Cím: Kutasi László
1157. Bp. Zsókavár u. 76 (46?) X/40.



Levél Szalai Ferenctől Vértes Juditnak

Az eredeti szöveg letölthető pdf-ben


Kezit csókolom

Szalai Ferenc, okl. gépész, gazdasági mérnök.
Igazságügyi műszaki szakértő
Mobil: 30 6375-185
6720. Szeged, Takaréktár u. 5.
Tel/fax: 62 317-042

Vértes Judit.
Égisz Kiadó.
Budapest. Ruthén u. 28.

Járosi Marcitól kapott levél alapján kerestelek telefonon, azonban e levelem jól megkésett egyéb problémáim miatt, amiért elnézésedet kérem.
Ha egy kicsit lábrakapok talán bővebb lehetek, jelenleg csak a könyv megvásárlásával kereslek meg köszönettel.
(nem illik, de melléklem a vételárat és szállítási költséget)

Szeged. 2008. március 4.

Köszönettel és tisztelettel:
Szalai Ferenc. (alias fifi)



Levél Mária nénitől Vértes Juditnak

Az eredeti szöveg letölthető pdf-ben


Kedves Judit!

Megkaptam Édesapádról írt könyvedet, és le sem tudtam tenni, míg végig nem olvastam. (Én ezt most, hogy egyedül vagyok, megtehetem.) Eddig is nagyon tiszteltem a tanítókat, úgy éreztem, hogy ők nehezebb munkát végeznek, mint mi tanárok, de most még jobban tisztelem. Emlékszem azokra az évekre: még mi is azzal a tudattal mentünk az egyetemre, hogy ki tudja, hány évig leszünk állástalan diplomások. Aztán nekünk valamivel könnyebben kezdődött a pályánk, a 40-es évek elején, az országrészek visszacsatolása következtében könnyebb volt álláshoz jutni. De nekünk is megvolt a magunk küzdelme, míg összeházasodhattunk és fel tudtuk nevelni a négy lányunkat. Most én is próbálom megírni a visszaemlékezéseimet a gyerekek és az unokák számára; együtt kezdtük el, de csak az érettségiig jutottunk, Ő közben itthagyott minket.
Még egyszer végignéztem a fényképeinket, de a nagyításokat nem találtam, csak ezeket a kis másolatokat. Pedig határozottan emlékszem arra a képre, amelyen Édesapád áll egy kis diák felé hajolva. Biztosan megvan valakinek. Ha nem találod meg, megpróbálom a negatívokat is végigböngészni, bár ez most, hogy nekem is rossz a szemem, nehezen megy.
Még egyszer köszönöm a könyvet. Így még jobban megértem, hogy Járosi Márton mindig Édesapádat említette először, ha régi iskolájáról emlékezett.
Kívánok Neked és testvéreidnek szép karácsonyt és sok sikert az új évben.

Pécs, 2007. dec. 7.

Szeretettel
Mária néni



Levél Garzó Józseftől Vértes Juditnak

Az eredeti szöveg letölthető pdf-ben


Tisztelt Vértes Judit!

Megkaptam Járosi Marci levelét melyben kéri azokat az évfolyamtársakat akik még élnek, hogy írják meg Önnek emlékeiket Vértes Imre tanár úrral kapcsolatosan. Megpróbálom felidézni azt a keveset ami eszembe jut. Én és még két osztálytársam különbözetivel mentünk át a technikumba így a robinsoni kezdést és az irkaosztást nem ismerem. A tanár úr később viszont tanított munkaegészségtant is. Nagyon komoly és határozott ember volt. Amikor bejött az osztályba az első dolga az volt, hogy végignézett a padsoron és meg kellett igazítanunk, hogy azok elvágólag egy vonalban legyenek. Nagyon megtanultam és máig én is szeretem a rendet.
Az iskolánk tanulója egyszer ezernyolcszáz valamikor Deák Ferenc volt. Akkor még a piaristák tanítottak ott(még én is jártam 1948-ban. egy évig)Deák Ferencnek volt egy dombormű emléktáblája az iskola utca felőli falán amit a dicsőséges Rákosi elvtárs onnan levetetett. Később ezt a domborművet a karbantartó és egyben oktató Bandi bácsi műhelyében találtam ill. láttam meg. Tehát megmenekült. Mivel ez az oktató is Imre bácsi "beosztottja" volt gondolom, hogy az Ő tudtával őrizte ezt a gyönyörű emléktáblát, tehát az Ő műhelyfőnöksége alatt
menekült meg az enyészettől. A mai napig is megvan és vissza is került méltó helyére ahonnan annak idején leverették ezek a brigantik. Marci és Tavasz Feri levele nagyon megérintett és nagyon sok szép emléket idézett fel bennem így többek közt áldott jó Vértes tanár úr szigorú de emberi tartásban gazdag jellemét is.

Tisztelettel

Garzó József 1188 Kölcsey 147/b



Vértes tanár úr levele Somogyi Lajosnak

Az eredeti szöveg letölthető pdf-ben


Somogyi Lajos

Kedves, komoly, jó munkatársam voltál két éven keresztül. Lehetett Benned bízni. Kívánom, hogy őrizd meg természetednek jó vonásait, és váljék Belőled derék ember. Bizalmadat köszönöm, de keveslem, mert nem fordultál hozzám akkor, mikor lemondtál a technikumi felvételi vizsgáról. Minden jót
<< Előző (5. oldal)
/8
Következő >> (7. oldal)

Insert failed. Could not insert session data.