Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
81.39 KB
2010-11-14 15:36:23
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
432
1330
Tisztelt Vértes Judit!
Megkaptam Járosi Marci levelét melyben kéri azokat az évfolyamtársakat akik még élnek, hogy írják meg Önnek emlékeiket Vértes Imre tanár úrral kapcsolatosan. Megpróbálom felidézni azt a keveset ami eszembe jut. Én és még két osztálytársam különbözetivel mentünk át a technikumba így a robinsoni kezdést és az irkaosztást nem ismerem. A tanár úr később viszont tanított munkaegészségtant is. Nagyon komoly és határozott ember volt. Amikor bejött az osztályba az első dolga az volt, hogy végignézett a padsoron és meg kellett igazitanunk, hogy azok elvágólag egy vonalban legyenek. Nagyon megtanultam és máig én is szeretem a rendet.
Az iskolánk tanulója egyszer ezernyolcszáz valamikor Deák Ferenc volt. Akkor még a piaristák tanítottak ott(még én is jártam 1948-ban. egy évig)Deák Ferencnek volt egy dombormű emléktáblája az iskola utca felőli falán amit a dicsőséges Rákosi elvtárs onnan levetetett. Később ezt a domborművet a karbantartó és egyben oktató Bandi bácsi műhelyében találtam ill. láttam meg. Tehát megmenekült. Mivel ez az oktató is Imre bácsi "beosztottja" volt gondolom, hogy az Ő tudtával őrizte ezt a gyönyörű emléktáblát, tehát az Ő műhelyfőnöksége alatt
menekült meg az enyészettől. A mai napig is megvan és vissza is került méltó helyére ahonnan annak idején leverették ezek a brigantik. Marci és Tavasz Feri levele nagyon megérintett és nagyon sok szép emléket idézett fel bennem így többek közt áldott jó Vértes tanár úr szigorú de emberi tartásban gazdag jellemét is.
Tisztelettel
Garzó József 1188 Kölcsey 147/b

Insert failed. Could not insert session data.