Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
818.01 KB
2010-11-14 15:30:10
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
484
1304
Pécs, 2007. dec. 7.

Kedves Judit!

Megkaptam Édesapádról írt könyvedet, és le sem tudtam tenni, míg végig nem olvastam. (Én ezt most, hogy egyedül vagyok, megtehetem.) Eddig is nagyon tiszteltem a tanítókat, úgy éreztem, hogy ők nehezebb munkát végeznek, mint mi tanárok, de most még jobban tisztelem. Emlékszem azokra az évekre: még mi is azzal a tudattal mentünk az egyetemre, hogy ki tudja, hány évig leszünk állástalan diplomások. Aztán nekünk valamivel könnyebben kezdődött a pályánk, a 40-es évek elején, az országrészek visszacsatolása következtében könnyebb volt álláshoz jutni. De nekünk is megvolt a magunk küzdelme, míg összeházasodhattunk és fel tudtuk nevelni a négy lányunkat. Most én is próbálom megírni a visszaemlékezéseimet a gyerekek és az unokák számára; együtt kezdtük el, de csak az érettségiig jutottunk, Ő közben itthagyott minket.
Még egyszer végignéztem a fényképeinket, de a nagyításokat nem találtam, csak ezeket a kis másolatokat. Pedig határozottan emlékszem arra a képre, amelyen Édesapád áll egy kis diák felé hajolva. Biztosan megvan valakinek. Ha nem találod meg, megpróbálom a negatívokat is végigböngészni, bár ez most, hogy nekem is rossz a szemem, nehezen megy.
Még egyszer köszönöm a könyvet. Így még jobban megértem, hogy Járosi Márton mindig Édesapádat említette először, ha régi iskolájáról emlékezett.
Kívánok Neked és testvéreidnek szép karácsonyt és sok sikert az új évben.

Szeretettel
Mária néni

Insert failed. Could not insert session data.