Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Gépipari Kanizsán 1950-1956

Volt egyszer egy tanító. Hosszú vándorútra indult. Tanított, nevelt, lelkeket gyógyított. Nagy utat tett meg a tanyától Nagykanizsáig.


A tanító öröksége című könyvemben édesapámnak, Vértes Imrének és a hajdani iskoláknak állítok emléket. Az első könyv a tanyai éveket, a második könyv a letenye-egyedutai iskolatörténetet tartalmazza. Terveink szerint a kanizsai évekről egy átfogó, hiteles képet szeretnénk készíteni könyv alakban. Ez a híres-nevezetes kanizsai Gépipari Technikum (1950-1956) életéről szólna. Ezúton keressük azokat az iskolateremtő tanárokat, a volt nappali és esti tagozatos tanulókat, akik bármiféle információval, dokumentummal, élő szóval segíthetik a könyv születését.

A Gépipari Technikum megszűnése után (1956) édesapám nyugdíjazásáig a Zrínyi Miklós Általános Iskolában tanított. Újrakezdett, mint már életében annyiszor. A III. kötetben szeretnék emléket állítani az (1957-től 1968-ig) itt tanító tanároknak és diákéletnek. Keressük és várjuk azok jelentkezését, akik jó szívvel emlékeznek édesapámra és iskolájukra.

A cél érdekében könyvbemutatót (I. és II. könyv) és "osztálytalálkozót" tartunk 2010. december 3-án 17 órakor a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban "Múlnak az évek, az emlékek élnek" címmel, amelyre bizalommal és szeretettel hívjuk a volt diákokat, tanárokat.

A könyvbemutató meghívója az erre a linkre kattintva tölthető le.

A következő címre várjuk leveleiket: gepiparikanizsan@nagykar.hu


Nagykanizsa, 2010. október 8.


Vértes Judit

<< Előző (2. oldal)
/3
 

Insert failed. Could not insert session data.